Det är OK

 

 

 

 

 

 

Tidigare i år blev jag intervjuad i tidningen Inspire i samband med att jag blivit klar ‘transformativ coach’.  Något av det vi kom in på var insikten av att det är OK att ha en dålig dag.

 

 

Det fanns en period i mitt liv som jag gillar att kalla för min ‘Superman-period’. Det var en tid då jag ville tänka positivt och bara positivt. Om jag hade någon negativ tanke skulle jag måla den i finare färger, vända den uppochner, mota ut den eller krossa den. Om någon vän sa något negativt kände jag det omedelbara ansvaret för att se det positiva i hens situation.

 

Allt detta låter på ytan kanske som en bra sak, och ambitionen bakom beteendet var sannerligen god, men:

Att försöka vara en god, positiv människa är utmattande.

 

Ju mer jag lärde mig om vårt sinne och de tekniker och strategier som fanns och alla fantastiska askungesagor som folk runtom på jorden hade  – ju mer fick jag att bocka av på min lista över ‘hur en bra David ska vara’ och det fanns därför fler saker jag (i mitt huvud) inte nådde upp till.

En morgon när jag ‘vaknade på fel sida’ och livet kändes allt annat än hoppfullt så dök helt plötsligt en ny fråga upp i mitt huvud, en fråga som skiljde sig väldigt mycket från de vanliga ‘bli en mättre människa-tankarna’.

– Är det OK för mig att ha en dålig dag?

Till min stora förvåning var svaret på det ”JA!” och det som var än mer förvånande var att att jag faktiskt började må bättre och bättre. Jag känsla av frihet spred sig och insidan klarnade när de tankar jag hade sakta flöt förbi som molnen på himlen eller ljuslyktorna på en motorväg.

 

När vi kollar djupare i riktningen av vilka vi egentligen är, det jaget som ligger innan tanken på mig själv, så märker vi att vi faktiskt i grund och botten är goda, positiva, nyfikna, kärleksfulla, intuitiva, kreativa mm. Det är kvalitéer av vår essens.  När vi förstår detta, inte bara intellektuellt utan och får en förkroppsligad förståelse och vi ser att det enda som kommer emellan oss och vårt välmående är våra tankar i stunden, då ändras matchen.

 

När vi ser att vår grundinställning är av godo och det enda som händer är att vi tänker upp en verklighet som är mer eller mindre klar varje sekund av varje dag, då blir det mindre viktigt att försöka fixa oss själv och de ‘negativa’ tankar vi har. Vi börjar se att det är illusioner som kommer till liv innanför vårt pannben och att livet är neutralt.

Vi behöver inte må dåligt över att vi mår dåligt!

 

I mina ögon finns så mycket frihet i att se att det inte är vårt jobb att må bra, en del av vår design är att vi lever i ett självrensande system, ett system som fungerar perfekt om vi låter bli störa och/eller kontrollera det…

 

…Så låt systemet sköta sitt, så kan du ägna mer tid och energi på det du älskar.

 

 

Med kärlek,
David 

 

 

 

 

Vill du ha en konversation? Kan jag vara till hjälp för dig?

Kontakta mig så bokar vi in ett samtal face2face, på telefon eller på Skype.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *